/ Ako získať americké občianstvo?

Ako získať americké občianstvo?

Občianstvo USA možno získať tromi spôsobmi:

  1. ak aspoň jeden z rodičov je subjektom alebo predmetom tohto štátu;
  2. narodením (ak človek videl svetlo v Spojených štátoch, aj keď obaja rodičia sú cudzinci);
  3. naturalizáciou.

Tento posledný bod je najzaujímavejší pre našich krajanov, ktorí emigrovali do ekonomicky rozvinutej krajiny a ktorí snívajú o tom, že tu získajú všetky práva obyčajných Američanov.

Občianstvo USA
Občianstvo Spojených štátov si môžu nárokovať osoby,ktorí dosiahli vek 18 rokov a ktorí žili v krajine na päť rokov v štatúte rezidenta. Nová národnej bezpečnosti podčiarkuje Act z roku 2004 priniesla výrazné výhody tým, ktorí slúžili alebo slúžia v ozbrojených silách štátu, ako aj pre ich rodiny. Napríklad, osoba s trvalým pobytom na území Spojených štátov a iba jeden rok služby v armáde, mohol požiadať o občianstvo. A zákon ho oslobodzuje od platenia všetkých druhov poplatkov za zasielanie dotazníkov. Okrem toho zákon o Defense umožňuje Naturalizovaní aj tí cudzinci, ktorí nemajú štatút trvalého pobytu, ak preukážu, že sa zúčastnili bojových operácií v rámci amerických vojakov v druhej svetovej vojne, Kórei a Vietname konflikty, alebo v "Desert Shield" operácie a "Trvalá sloboda".

Dvojité občianstvo v USA

Žiadatelia o občianstvo USA požiadajú o službuObčianstvo a prisťahovalectvo potrebných dokladov a vyplnený formulár č. 400 (žiadosť o naturalizáciu). O šesť mesiacov neskôr (niekedy za 8 až 9 mesiacov) tento štátny orgán prijal kľúčové rozhodnutie pre žiadateľa: či má vyhovieť jeho žiadosť alebo odmietnuť. Odporúčame konzultovať s nezávislým právnikom pred vyplnením formulára a pohovoriť s úradníkom Citizenship Service, ktorý vám povie, aké dokumenty chcete predložiť a pomôcť vyplniť dotazník.

Dvojité americké a ruské občianstvo

V prípade vašej žiadosti o naturalizáciudostal odmietnutie, môžete dokumenty o občianstve Spojených štátov znovu predložiť do 30 dní odo dňa zamietnutia. Za týmto účelom musíte vyplniť formulár č. 336 (Žiadosť o revíziu rozhodnutia), zbierať potrebné doklady, ktoré preukazujú nezákonnosť zamietnutia a zaplatiť poplatok. Do šiestich mesiacov odo dňa predloženia tohto dokumentu je Imigračná služba povinná vymenovať druhý rozhovor. Ale aj keď tentokrát ste sa nepodarilo, môžete vyskúšať svoje šťastie kontaktovaním Federálneho okresného súdu.

Mnoho Rusov, ktorí nechcú radikálneprerušiť vzťahy s vlasťou, má záujem o otázku: je dvojité občianstvo povolené v USA? Treba poznamenať, že pre štátnych príslušníkov tohto štátu, ktorí už majú cestovný pas, je to povolené. Tiež nebudú žiadne problémy pre tých, ktorí sa stali Američanmi pôrodom. Avšak osoby, ktoré prešli procesom naturalizácie, môžu teoreticky stratiť svoje novo získané občianstvo, ak sa nevzdajú svojho predchádzajúceho občianstva.

Noví Američania na ceremónii pasovzložiť prísahu, kde najmä sľubujem opustiť staré štátne občianstvo. Z tohto dôvodu nie je možné legálne mať dvojité občianstvo medzi USA a Ruskom. Avšak v praxi ministerstvo zahraničných vecí USA aktívne nesleduje tých, ktorí nesplnili svoj sľub, a naďalej navštevuje starých priateľov a príbuzných na pase Ruskej federácie. Navyše v Rusku má taká osoba rovnaké práva ako všetci jej bývalí krajania.

Čítajte viac: